Kesän tekoälytärpit

18.6.2024

Tekoäly sitä ja tekoäly tätä - ei ole vaikea huomata, mikä aihe saa tällä hetkellä palstatilaa. Monien mielestä tekoäly on jopa hieman pelottava asia tai sitä voi olla vaikea ymmärtää. Aiheeseen voi olla myös vaikea päästä sisälle, kun ei tiedä, mistä aloittaisi. Olemme siksi tähän koostaneet muutamat tärpit, joista voi lähteä asiassa liikkeelle.   

Tunnistatko tekoälyn luomukset?

Yle Oppiminen on luonut testin, jolla voit kokeilla tunnistatko kuva- ja tekstipareista aidon. 
"Aito vai feikki - testaa osaatko erottaa tekoälyn avulla tehdyn kuvan ja tekstin aidosta"

Ylen Älyä tekoälyä -tietopaketti

Yle Oppimisen ja Uutisluokan rakentama Älyä tekoälyä -tietopaketti sisältää tekoälytietoutta helposti luettavassa muodossa ja mukana on monia lyhyitä videoita.

Mitä tekoäly on ja mitä se ei ole? -tietoisku

Keskiviikkona 11.9. klo 13.30 järjestetään Enterin kaikille avoin Zoom-etätietoisku otsikolla "Mitä tekoäly on ja mitä se ei ole?".
Lue lisää tapahtumasivulta ja ilmoittaudu (ilmoittautuminen avautuu elokuussa)

Faktabaarin Tekoälyopas

Faktabaari on vuonna 2014 perustettu suomalainen faktantarkistuspalvelu ja se tarkastelee tekoälyä informaatiolukutaidon sekä oppimisen näkökulmasta. Tutustu oppaaseen.

Kokonainen kirja aiheesta

Hannu Toivonen on kirjoittanut kirjan "Mitä tekoäly on? 100 kysymystä ja vastausta" (teos ilmestynyt syksyllä 2023). Teosta on kuvattu tekoälyaiheen perusteokseksi ja moni enteriläinen suosittelee kirjaa lämpimästi.

Elements of AI -kurssi - aiheesta enemmän kiinnostuneelle

Nimestään huolimatta myös suomeksi ja ruotsiksi netissä oleva kurssi, jonka ovat rakentaneet Helsingin yliopisto ja MinnaLearn-yritys. Kurssin materiaaleja voi lukea kuka tahansa avoimesti, mutta tehtävät voi suorittaa vain kirjautumalla. Kurssista voi halutessaan saada kurssitodistuksen. 

tekoälyllä luotu niitty
Canvan tekoälyllä luotu kuva. Kehote "kesäinen niitty, jossa monenvärisiä kukkia"